Kris Leys

Achter elk bedrijf staan mensen

Kris Leys is de stuwende kracht achter Crowndog en was 17 jaar directeur bij een grote Belgische bank. Daarnaast heeft hij heel wat praktische ervaring verworven bij de opstart van nieuwe innovatieve bedrijven. 
Dit zowel in de ondernemings- als de intrapreneurssfeer.
Hij verloor echter nooit zijn grote passie voor honden en richtte in 2003 iCare op, een bedrijf dat diensten voor honden en hun baasjes aanbiedt. 
De harde financiële wereld en de emotionele huisdierensector liggen dan wel ver van elkaar, toch slaagde hij er in om beide werelden op een creatieve manier te verenigen.
In 2006 werd hij hiervoor door de Vlaamse Regering naar voor geschoven als Creatieve Vlaming in de campagne 
“ Jij bent Flanders Future” http://www.facebook.com/pages/Crowndog/170616939728819?ref=hl  
Hij lanceerde een dienstenpakket voor hondenliefhebbers ( iCare ) dat onder andere een netwerk heeft van een 30-tal dogsitters in België en een gratis verloren hond service ter beschikking stelt.
Ondertussen werd iCare omgedoopt naar iCare For My Dog en werd er ook een "ziekteverzekering" voor honden op de markt gebracht in nauwe samenwerking met Corona Direct (www.hondenverzekering.be) van de Dexia Groep.
Hij werd in 2006 ook Flanders DC Fellow. De Flanders DC Fellows zijn 50 creatieve Vlaamse ondernemers die er op uit trekken met hun inspirerend verhaal. Ze komen in scholen, universiteiten of op congressen spreken over ondernemingscreativiteit. Ondernemingscreativiteit is immers erg belangrijk, willen we het in Vlaanderen goed blijven hebben. Creatieve bedrijven zijn een must voor economisch succes en voldoende jobs.
Praktische ervaring in start-ups en business construction:
jarenlange ervaring met opstart van diverse bedrijven gaande van kleine eenmanszaak tot grote KMO met tientallen werknemers.jarenlang consulent voor diverse startende bedrijven en financiële instellingenpraktische know-how bij de uitbouw van commerciële en business plannenInterne ervaring in financiële sector is een troef bij de ontwikkeling van uw businessplan en de financiering ervan.De innovatieve manier van denken kan ook succesvol worden geënt op uw idee.
Jarenlange ervaring met opstart van diverse bedrijven gaande van kleine eenmanszaak tot grote KMO met tientallen werknemers.
Jarenlang consulent voor diverse startende bedrijven en financiële instellingenpraktische know-how bij de uitbouw van commerciële en business plannen
Interne ervaring in financiële sector is een troef bij de ontwikkeling van uw businessplan en de financiering ervan.
De innovatieve manier van denken kan ook succesvol worden geënt op uw idee.

Kris Leys is de stuwende kracht achter Crowndog en was 17 jaar directeur bij een grote Belgische bank. Daarnaast heeft hij heel wat praktische ervaring verworven bij de opstart van nieuwe bedrijven en begeleiding van ideeën tot uitgewerkt concept. Dit zowel in de ondernemings- als de intrapreneurssfeer.

20121204_Kris Leys Private Banking Days .jpg


Hij verloor nooit zijn grote passie voor honden en richtte in 2003 iCare op, een bedrijf dat diensten voor honden en hun baasjes aanbiedt. De harde financiële wereld en de emotionele huisdierensector liggen dan wel ver van elkaar, toch slaagde hij er in om beide werelden op een creatieve manier te verenigen.In 2006 werd hij hiervoor door de Vlaamse Regering naar voor geschoven als Creatieve Vlaming in de campagne “ Jij bent Flanders Future” 

Hij lanceerde een dienstenpakket voor hondenliefhebbers ( iCare ) dat onder andere een netwerk heeft van een 30-tal dogsitters in België en een gratis verloren hond service ter beschikking stelt.

Ondertussen werd iCare omgedoopt naar iCare For My Dog en werd er ook een "ziekteverzekering" voor honden op de markt gebracht in nauwe samenwerking met Corona Direct (www.hondenverzekering.be) van de Dexia Groep.


Hij werd in 2006 ook Flanders DC Fellow. De Flanders DC Fellows zijn 50 creatieve Vlaamse ondernemers die er op uit trekken met hun inspirerend verhaal. Ze komen in scholen, universiteiten of op congressen spreken over ondernemingscreativiteit. Ondernemingscreativiteit is immers erg belangrijk, willen we het in Vlaanderen goed blijven hebben. Creatie van ondernemingen is een must voor economisch succes en voldoende jobs.

 


Praktische ervaring in start-ups en business construction:

 

  • jarenlange ervaring met opstart van diverse bedrijven gaande van kleine eenmanszaak tot grote KMO met tientallen werknemers.
  • uitgebreide ervaring in ontwikkelen van verkoops- marketing- en communicatiestrategiën 
  • jarenlang consulent voor diverse startende bedrijven en financiële instellingen
  • praktische know-how bij de uitbouw van commerciële en business plannen via Business Model Canvas.
  • ervaring in financiële sector is een troef bij de ontwikkeling van uw businessplan.
  • ontwikkelde een eigen methodiek om snel van een idee naar een een uitgewert concept en bedrijf te evolueren.
  • deze innovatieve en pragmatische manier van denken kan ook succesvol worden geënt op uw idee.